overdenkingen

Van overleven naar leven van je dromen, van burn-out naar droombaan

Van angst naar vertrouwen. Van het leven nemen, naar respect voor het leven wat zich ontvouwt. Dit alles begint met het echt doorvoelen van je plek. In plaats van buiten je succes zoeken, eerst de binnenkant respecteren.

In mijn opstellingen kom ik steeds meer mensen tegen die deze transformatie willen maken en er echt voor durven gaan.

Overleven, en leven voor je hypotheek, ziek worden van je werk, te hard werken, of andere zaken die je remmen in je dromen, maken dat je in je hoofd gaat leven. Dat je je dromen vooral conceptueel voor je ziet. Je ego-structuren laten je ervaren alsof je op deze manier je dromen gaat waarmaken. Nog een paar jaar werken, een loterij winnen, meer dingen kopen om te compenseren.

Er komen vanuit je overlevingsenergie allerlei stofjes in je hersens vrij die je of heel blij, of heel veel verdriet laten ervaren. Uit opstellingen heb ik niet ervaren dat op deze manier je droombaan dichterbij komt. Je ego en conceptuele beelden gaan vooral over vechten voor je baan, vluchten voor bepaalde aspecten of bevriezen en acceptatie van een halfbakken baan.

De andere kant is je bezieling. Met je hart werken, Dit is je verbinden met het leven van hier en nu, en je gevoelens hierbij ruimte geven. Je trauma’s die in je lichaam opgeslagen zijn doorleven en jouw plek innemen in het systeem. Jouw lot omarmen, wat het ook is. Dit gaat buiten je ego-structuren om en heeft vooral te maken met voelen. Doorvoelen, invoelen en je gevoel in je lichaam door laten werken en andersom. Alles wat jij meegemaakt hebt is opgeslagen in je lichaam, en als die gevoelens eruit mogen komen, dan voel je bevrijding.

In opstellingen komen we er zelfs achter dat je loyaal aan anderen, zoals je ouders hun trauma’s gaat overnemen, en zonder hun beleving hun ervaringen een plek wilt geven. De simpelste voorbeelden zijn een baan doen omdat je vader die baan heel graag wilde maar niet gedaan heeft, terwijl jij eigenlijk helemaal niet gelukkig wordt in die baan. Loyaal aan je vader kan je soms tot je pensioen dit volhouden. Terwijl jij je lot laat schieten ten faveure van je vader. Dat is niet de bedoeling. Met opstellingen kun je jouw lot leren omarmen, opdat jij je eigen bezieling en baan die hierbij hoort gaat doorleven.

Dit kan ik niet voor je doen, ik kan je er wel bij begeleiden. Maar jij hebt de stap naar je eigen plek te hebben nemen. Zoals Els van Steijn het jouw plek in de fontein noemt, zo noem ik het jouw bezieling in jouw leven.

In overlevingsenergie en vanuit je ego lijkt dit niet te gaan stromen. Je hebt jouw levensenergie ervoor in te zetten en echt te doorvoelen en besluit te nemen dat jij het wil. Jouw of de vooroordelen uit je familie opzijzetten voor je eigen bezieling.

Neem je eigen plek in jouw systeem en ga op weg naar je droombaan. Ik ondersteun je hier graag bij vanuit mijn eigen bezieling. Laten we onze ego’s opzij zetten en de verbindingen realiseren waar ze echt willen stromen. Ik ben er trots op, en nederig bij, dat ik deze verbindingen voor steeds meer mensen tot stand kan brengen. Aho!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.