overdenkingen

Het zesde element – Goud

Onze aarde heeft vijf elementen: vuur, lucht, metaal, aarde en water. Wij mensen hebben hier een zesde element aan toegevoegd: goud (of tegenwoordig geld).

Zoals de parabel van de lama met zijn monniken om de luchtbel, zo kijken sommige mensen vanuit verschillende elementen naar de wereld.

Als je meer hebt met het element vuur is een boom een brandstof voor van alles. Voor de open haard, bio centrales, etc…die kapt ze om, om zich eraan te warmen in de winter.

Als je meer hebt met het element lucht is de boom een landingsplaats voor vogels. Een omzetting van co2 in zuurstof. Die houdt de boom om die reden in leven.

Als je meer hebt met het element metaal is een boom een noodzakelijke grondstof om van metaal bruikbare dingen te maken. Het is meer een ding dan een levend iets. Een lantaarnpaal is een prima alternatief voor een boom.

Als je meer hebt met het element aarde is een boom een groeimiddel om lange termijn de aarde gezond te houden. De aarde zit vol met voedingsstoffen en schimmels die contact hebben met de boom en hem voeden en ermee samenwerken.

Als je meer hebt met het element water is een boom een voedingsbodem en buffer tegen land. De mangroveboom zit deels in het water en voedt het water. Er zijn ook onderwater bomen.

Als je meer hebt met het element geld is een boom een geldmachine. Die ziet een ikea kast in de boom. Die ziet dit gewoon zo. Die kapt ze om met een bewustwording hier beter van te worden.

Het ligt eraan hoe je verbonden bent met elementen wat je doet. Jeff Bezos van Amazon, of Richard Bransons van Virgin zijn met name geld-energie mensen. Die zien de aarde als resourcing om ervan weg te gaan. En besteden vanuit hun perspectief met een positieve intentie hun geld aan ontwikkelingen.

Dit is niet goed of fout, maar een kijkrichting zoals de monniken kijken naar de kleur van de regenboog in de luchtbel.

Het enige wat we misschien wel hebben te doen is de mensen met geld energie de andere energieen te laten ervaren door ze een stap naar een andere kleur/energie te laten maken. Wie neemt Jeff Bezos eens mee naar de Amazone. Misschien heeft hij van de ruimte uit gezien hoe kwetsbaar de aarde is, en heeft dat andere energieën aangewakkerd, maar ik vrees het ergste.

Mijn wens is dat alle perspectieven zien dat we het te doen hebben op deze aarde. En dat opschuiven van perspectief heel zinvol kan zijn om goed met elkaar samen te werken. Het bos kan het allemaal zijn, maar niet tegelijk. Je kan van heel snel groeiende bomen prima kasten of papier maken. Maar teveel kasten of soja kan het bos of oerwoud niet aan. 

Niet elke boom hoeft te blijven staan, dan verstikt het bos. Dit heeft de aarde-energie persoon te leren van het element vuur. Een dichtbebost bos met 1 blikseminslag is volledig weg. Met stukken Loo er tussen, kunnen stukken bos overleven.

En zo verder. Kunnen we misschien om de aarde te redden, die nu bijna in brand staat, allemaal een element opschuiven en vanuit een gedeelde perceptie kijken wat we kunnen doen om het klimaat te redden?

Welke ‘kleur’ wil jij opschuiven, en kan je mensen in je omgeving bewegen van vooral het geld-element naar de andere elementen.

De https://nos.nl/artikel/2404406-rijkste-1-procent-stoot-twee-keer-zoveel-uit-als-de-armste-helft. Dit is niet te handhaven. De rijken zullen ook gelukkiger worden door op te schuiven.

Ik wil hier graag mijn steentje aan bijdragen door op te schuiven, te verbinden, opstellingen te doen op dit gebied voor geld-element mensen als die dat willen en de positieve intentie van alles te onderschrijven. Dank voor lezen. Graag je commentaar en delen mag! Opdat zoveel mogelijk mensen dit inzicht voelen, ervaren en er wat mee kunnen doen. Het is nog niet te laat als we schuiven krijgen we breder inzicht en een meer betekenisvol leven. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.